Acai - zdrowie i zgrabna sylwetka

Acai – zdrowie i zgrabna sylwetka

Acai_Berry

Luty… czas wziąć się za siebie, w końcu niedługo wiosna, czyli sezon na mini się zbliża. Później bikini…

Słyszeliście o jagodach Acai? Niedawno pojawiły się na rynku suplementy na bazie wyciągu z Acai – szybko się psuje i nie nadaje się do transportu, dlatego tylko suplement. Z moich poszukiwań wynika, że:

100 g ekstraktu z jagód Acai zawiera +/- 52.2 g węglowodanów, 8.1 g białek, 44.2 g błonnika oraz 32.5 g tłuszczu.

Jagody Acai doskonale przyśpieszają przemianę materii oraz  trawienie, dzięki zawartości celulozy i pektyn. Poza tym przedłużają uczucie sytości, co ułatwia nam kontrolować i ograniczać ilość dostarczanych kalorii. Ponadto wspomagają usuwanie toksyn z organizmu.

Ponadto:

Zawiera dużo witamin z grupy B ( B1,B2,B3), witaminę C i E, fosfor, wapń, potas, błonnik, żelazo oraz kwasy tłuszczowe Omega 6 (KWAS LINOLOWY) i Omega 9 (KWAS OLEINOWY), które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Co ma chronić organizm przed utratą cennych składników podczas odchudzania. To najzdrowsze owoce na świecie zaliczane do „super żywności”, czyli produktów mających szczególnie pozytywny wpływ na zdrowie człowieka.

Omega 6 pomaga zmniejszyć poziom LDL, który jest szkodliwym cholesterolem.
Omega 9 zmniejszają poziom LDL a jednocześnie podtrzymują poziom HDL (przyjaznego cholesterolu).

100 gramowy ekstrakt z jagód Acai zawiera +/- 52.2 g węglowodanów, 8.1 g białek, 44.2 g błonnika oraz 32.5 g tłuszczu.

Przeciwutleniacze zawarte w Acai grają bardzo ważną rolę dla poprawy pracy układu naczyniowo-sercowego, zarazem wspomagając cyrkulacje krwi.

Korzyści zażywania suplementów z Acai:

  • redukcja tkanki tłuszczowej
  • szybsze trawienie
  • lepsza pamięć i koncentracja
  • głęboki i spokojny sen
  • energia i witalność (także w łóżku)
  • silne właściwości przeciwutleniające
  • obniżenie poziomu glukozy we krwi
  • wzmocnienie układu nerwowego i odpornościowego
  • ochrona przed nowotworami
  • spowolnienie procesów starzenia się
  • oczyszczenie z toksyn
  • zwalczanie jaskry
  • zapobieganie cukrzycy
  • ochrona układu krwionośnego
  • łagodzenie objawów stresu
  • wspomaganie leczenia depresji                                                                                                                 -

Posiadają więcej białka niż jajo.

Badania wykazują jagody Acai mają 33 razy więcej przeciwutleniaczy niż inne czerwone owoce, np. winogrona, co poprawia odporność (przyda się w zimie).

Stosowałyście? Jakieś rezultaty?